Stegeman
Menu

Couscous salade met kikkererwten recept

Lunch maaltijd

Voor de lekkere kleine trek, of grote trek als je de porties verdubbeld. deze salade van couscous en kikkererwten. Met een fuet-stick on the side!

ingrediënten
1 pakje Stegeman Fuet sticks 100 g couscous 100 g voorgekookte kikkererwten (glas of blik) 1 mini-komkommer 2 el fijngehakte lente-ui 2 el fijngehakte peterselie, munt en basilicum (+ extra om te garneren) 2-3 el vers limoensap 4 el olijfolie 1 tl Harissa Zout en cayennepeper Komijn
bereidingswijze
  1. Bereid de couscous in een kom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de kikkererwten af met water. Was de komkommer en snij hem in vier in de lengte en vervolgens in blokjes. Voeg de kikkererwten, komkommer, lente-ui en kruiden toe aan de couscou
  2. Meng het geheel met limoensap, olijfolie en Harissa en breng op smaak met zout, cayennepeper en komijn.
  3. Serveer de couscous salade in twee glazen of op twee borden en decoreer met de bladeren van peterselie, basilicum en munt.
  4. Leg de Stegeman fuet sticks stijlvol op het glas of bord. Eet smakelijk!
Droge worst snacks
Chorizo sticks

Chorizo in klein formaat voor bij de borrel of onderweg.