Stegeman
Menu

Lange zomeravond

Borrel Diner

Een heerlijk frisse en gemakkelijke borrelplank voor een lange zomeravond. Perfect te combineren met een glas witte wijn of rosé. Laat de zomer nu maar komen.

ingrediënten
Frisse meloen basilicum spiesjes: 1 Galia meloen, 1 Cantaloupe meloen, 5 blaadjes basilicum, 150 gram feta blokjes. Stokbrood met kruidenboter en dunne plakjes worst: 1 stokbrood, 90 gram Stegeman naturel worst, 80 gram kruidenboter. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Witlofschuitjes met appel en frisse mosterd dressing: 4 stronkjes witlof, 2 Elstar appels, 3 eetlepels yoghurt, 2 theelepels mosterd, 5 sprietjes bieslook. Groente chips met zomerse munt dip Aubergine mozzarella rolletjes: 2 aubergines, 2 bollen mozzarella, 8 plakjes Stegeman naturel worst, 20 gram rucola.
bereidingswijze
  1. Frisse meloen basilicum spiesjes: Halveer beide meloenen en verwijder de pitjes met een lepel. Maak bolletjes met een meloenboor. Hak de basilicum fijn en meng met de meloenbolletjes.
  2. Frisse meloen basilicum spiesjes: Spies een meloenbolletje, een blokje feta, weer een meloenbolletje, een blokje feta en eindig met een meloenbolletje.
  3. Stokbrood met kruidenboter en dunne plakjes worst: Snijd schuine inkepingen in het stokbrood. En snijd flinterdunne plakjes worst. Besmeer de inkepingen van het brood met kruidenboter en vul vervolgens met plakjes worst.
  4. Stokbrood met kruidenboter en dunne plakjes worst: Bak het stokbrood 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Witlofschuitjes met appel en frisse mosterd dressing: Halveer de appels en verwijder het klokhuis. Snijd mini blokjes van de appel en laat de schil eraan. Hak de bieslook fijn. Meng de mosterd met de yoghurt, de bieslook en de blokjes appel.
  6. Witlofschuitjes met appel en frisse mosterd dressing: Trek voorzichtig 8 mooie witlofbladeren los van de stronk zodat er schuitjes ontstaan en vul met het appelmengsel. Garneer met wat fijn gehakte bieslook.
  7. Groente chips met zomerse munt dip: Pel de knoflook en pers het teentje uit. Hak de munt fijn en meng de knoflook met de Griekse yoghurt. Serveer met de groente chips. Tip: leuk om de chips in een wit bakpapiertje te serveren met de dip.
  8. Aubergine mozzarella rolletjes: Snijd de aubergine over de lengte in dunne repen. Bestrijk de plakken met olie en gril in een pan. Snijd de worst in reepjes en de mozzarella bollen in vieren.
  9. Aubergine mozzarella rolletjes: Verdeel de rucola over de gegrilde aubergine plakken en beleg met de stukken mozzarella en reepjes worst. Rol de plakken voorzichtig op en prik vast met een prikkertje.
Broodbeleg en spekjes
Boterhamworst kan ook anders

Vleeswaren kan ook anders! Hoe dan? Minder vet bijvoorbeeld en met groenten.