Stegeman
Menu

Vega - Linzensalade met paprika burger

lunch maaltijd

Verras jezelf met deze gezonde variant op een Amerikaanse burger bowl, met de heerlijke smaken van een homemade French dressing en pickles van rode ui!

ingrediënten
3 rode uien 100 ml appelciderazijn 1 el maple syrup 400 gr linzen 1 puntpaprika zakje baby spinazie 3 Stegeman Paprika burgers kappertjes 1 tl mosterd halve teen knoflook olijfolie zout en peper
bereidingswijze
  1. Snij voor de pickles de uien in hele dunne ringen en stop ze in een afsluitbare (weck)pot. Meng 100 ml appelciderazijn, 200 ml warm water, 1 el maple syrup en 1,5 tl zout, en giet over de uien. Zet minimaal 2 uur in de koelkast. (Je kan het ongeveer ee
  2. Bak de Paprika burgers volgens de instructie in een grillpan
  3. Maak een French dressing met het sap van de kappertjes, 4 el olijfolie, 1 tl mosterd en de geperste knoflook. Breng op smaak met zout en peper
  4. Spoel de linzen in een vergiet af onder de kraan. Snij de puntpaprika in dunne ringetjes, meng ze met de linzen, kappertjes en de dressing. Verdeel de burgers en uitgelekte pickles naar smaak over de bowl