Stegeman
Menu

Vega - Buddha Bowl met Paprikaburger

lunch maaltijd

Ben jij ook zo’n fan van eten uit een kom? Poké bowls, salades, buddha bowls… Probeer nu deze heerlijke vega-variant met de Stegeman paprikaburger. Nét even anders.

ingrediënten
4 Stegeman paprikaburgers 100 gram Quinoa/bulgur 2 Radijzen 2 theelepels Zwarte sesam ½ Bloemkool Wortels (oranje of gele) 1 handje Verse koriander 1 tl Kaneel 2 tl Rietsuiker 2 el Olijfolie 1 tl Gemalen Komijnzaad Snufje Zout Quacamole: 1 Avocado 1 tl Citroensap 1 teentje Knoflook Zout en peter
bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de wortels in plakjes en bestrooi deze met wat zout, kaneel, rietsuiker en olijfolie.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en bestrooi ze met wat kerriepoeder, knoflook, olijfolie, gemalen komijnzaad en zout. Rooster de bloemkool en de wortels ca. 30 minuten in het midden van de oven.
  3. Snijd de radijs in flinterdunne plakjes.
  4. Kook ondertussen de quinoa/bulgur en bak de paprikaburgers tot deze een mooie krokante korst hebben en warm zijn.
  5. Prak de avocado voor de guacamole. Voeg hier een beetje citroensap, knoflook, zout en peper naar smaak aan toe.
  6. Vul een kom met de quinoa/bulgur, bedek met de paprikaburgers, wortel, bloemkool en radijs.
  7. Garneer het geheel met een lepel guacamole, de zwarte sesamzaadjes en wat verse koriander – et voilà!