Stegeman
Menu

Vega - Green Goddess Salade met Spinazieburger

Lunch maaltijd

Groen, groener, groenst! Deze mooie salade is een mix van allerlei gezonde, groene ingrediënten. Een lekker en licht recept dat je wat extra vitamines en energie geeft om de dag door te komen of je dag heerlijk af te sluiten.

ingrediënten
2 Stegeman Spinazieburgers 1 Komkommer 4 stengels Lente-ui ½ Boerenkool 200 gram edamame sojabonen ongedopt uit de vriezer of 75 gram kant-en-klaar gedopt 2 handjes Tuinkers Green Goddess dressing: 1 handje Spinazie Bosje Koriander Bosje bieslook ½ Avocado Sap van een halve limoen 1 el Olijfolie 1 teentje Knoflook 2 el Griekse yoghurt Snufje Zout en peper Jalapeño naar smaak
bereidingswijze
  1. Voor dit recept begin je met het maken van de Green Goddess dressing. Voeg alle ingrediënten voor de dressing uit het bovenstaande lijstje samen in een blender en mix deze tot een romig geheel. Zet de dressing even in de koeling zodat het straks lekker
  2. Masseer de boerenkool een paar minuten in met wat olijfolie, citroensap en zeezout, totdat de blaadjes zacht geworden zijn en de boerenkool zijn bittere smaak heeft verloren.
  3. Bak de Stegeman Spinazieburger totdat hij een mooie krokante korst heeft en goed warm is. Snijd de burger daarna in reepjes
  4. Snijd de lente-ui in ringen.
  5. Halveer de kommer en snijd één helft in schijfjes en schaaf de andere helft met een (kaas)schaaf in langwerpige dunne plakken. De dunne plakken rol je op (zoals op de afbeelding).
  6. Neem een saladekom en vul deze tot net over de helft met de boerenkool. Bedek de boerenkool vervolgens met de sojabonen, de reepjes spinazieburger, de schijfjes komkommer en de opgerolde plakjes komkommer.
  7. Garneer de salade tot slot met de lente-ui ringen en een beetje tuinkers. Eet smakelijk!
inspiratie

Vegetarische recepten

Voeg inspiratie toe aan je dagelijkse recepten, hier vind je een selectie met de lekkerste vegetarische recepten! Liever worst? Check dan onze andere recepten.

Toon gerechten
Vega - Toasted club sandwich
lunch
Vega - Rainbow Sandwich met Mediterraans Broodbeleg
Borrel Lunch
Vega - Quesadilla bites
borrel diner
Vega - Rainbow borrelplank
borrel diner
Vlees&Vega - Mexican fiësta borrelplank
borrel diner
Low-carb borrelpank
borrel diner
Vega - Zuurdesem Caprese
Vega - Fitness Wrap met Spinazieburger
Diner Lunch
Vega - Spicy Halloumi Paprikaburger
Lunch maaltijd
Vega - Sweet Jack
lunch maaltijd
Vega - Linzensalade met paprika burger
lunch maaltijd
Vega - Spicy taco met paprika burger
lunch maaltijd