ingrediënten
2 Stegeman Spinazieburgers
1 Komkommer
4 stengels Lente-ui
½ Boerenkool
200 gram edamame sojabonen ongedopt uit de vriezer of 75 gram kant-en-klaar gedopt
2 handjes Tuinkers
Green Goddess dressing:
1 handje Spinazie
Bosje Koriander
Bosje bieslook
½ Avocado
Sap van een halve limoen
1 el Olijfolie
1 teentje Knoflook
2 el Griekse yoghurt
Snufje Zout en peper
Jalapeño naar smaak
bereidingswijze
- Voor dit recept begin je met het maken van de Green Goddess dressing. Voeg alle ingrediënten voor de dressing uit het bovenstaande lijstje samen in een blender en mix deze tot een romig geheel. Zet de dressing even in de koeling zodat het straks lekker
- Masseer de boerenkool een paar minuten in met wat olijfolie, citroensap en zeezout, totdat de blaadjes zacht geworden zijn en de boerenkool zijn bittere smaak heeft verloren.
- Bak de Stegeman Spinazieburger totdat hij een mooie krokante korst heeft en goed warm is. Snijd de burger daarna in reepjes
- Snijd de lente-ui in ringen.
- Halveer de kommer en snijd één helft in schijfjes en schaaf de andere helft met een (kaas)schaaf in langwerpige dunne plakken. De dunne plakken rol je op (zoals op de afbeelding).
- Neem een saladekom en vul deze tot net over de helft met de boerenkool. Bedek de boerenkool vervolgens met de sojabonen, de reepjes spinazieburger, de schijfjes komkommer en de opgerolde plakjes komkommer.
- Garneer de salade tot slot met de lente-ui ringen en een beetje tuinkers. Eet smakelijk!
inspiratie
Vegetarische recepten
Voeg inspiratie toe aan je dagelijkse recepten, hier vind je een selectie met de lekkerste vegetarische recepten! Liever worst? Check dan onze andere recepten.
Toon gerechten