Stegeman

Recept

Bourgondische taart met salami

Bourgondische taart met salami

Bereidingswijze

Roer 1 ei met 1 theelepel zout en de boter. Voeg de bloem toe en kneed tot een glad deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het in de koelkast gedurende 1 uur. Meng de zure room met de overgebleven eieren, zout, peper en nootmuskaat. Schil de appel, verwijder de klokhuis en snij in blokjes. Snij de Stegeman mild gekruide salami in stukjes. Meng de kaas, appel en salami met de verse room. Verwarm de oven tot 200°C. Vet de taartvorm in met boter. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer ½ cm dik. Leg het deeg in de taartvorm en giet de vulling erover. Bak de taart lichtbruin in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten. Serveer met de geschaafde hazelnoten. Eet smakelijk!

Ingrediƫnten

  • Stegeman mild gekruide salami
  • 250 g tarwemeel
  • 300 g slagroom
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 appel (ca. 200 g)
  • 4 eieren
  • Zout
  • 125 g gesmolten boter (afgekoeld)
  • Peper en nootmuskaat (versgemalen)
  • 1 el boter om in te vetten
  • 3 el geschaafde hazelnoten voor garnering
Print het recept