Stegeman

Recept

Buddha Bowl met Paprikaburger

Buddha Bowl met Paprikaburger

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de wortels in plakjes en bestrooi deze met wat zout, kaneel, rietsuiker en olijfolie.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en bestrooi ze met wat kerriepoeder, knoflook, olijfolie, gemalen komijnzaad en zout. Rooster de bloemkool en de wortels ca. 30 minuten in het midden van de oven.
  3. Snijd de radijs in flinterdunne plakjes.
  4. Kook ondertussen de quinoa/bulgur en bak de paprikaburgers tot deze een mooie krokante korst hebben en warm zijn.
  5. Prak de avocado voor de guacamole. Voeg hier een beetje citroensap, knoflook, zout en peper naar smaak aan toe.
  6. Vul een kom met de quinoa/bulgur, bedek met de paprikaburgers, wortel, bloemkool en radijs.
  7. Garneer het geheel met een lepel guacamole, de zwarte sesamzaadjes en wat verse koriander – et voilà!

Ingrediënten

  • 4 Stegeman paprikaburgers
  • 100 gram Quinoa/bulgur
  • 2 Radijzen
  • 2 theelepels Zwarte sesam
  • ½ Bloemkool
  • Wortels (oranje of gele)
  • 1 handje Verse koriander
  • 1 tl Kaneel
  • 2 tl Rietsuiker
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Gemalen Komijnzaad
  • Snufje Zout

Guacamole:

  • 1 Avocado
  • 1 tl Citroensap
  • 1 teentje Knoflook
  • Zout en peter
Print het recept