Stegeman

Recept

Green Goddess Salade met Spinazieburger

Green Goddess Salade met Spinazieburger

Bereidingswijze

  1. Voor dit recept begin je met het maken van de Green Goddess dressing. Voeg alle ingrediënten voor de dressing uit het bovenstaande lijstje samen in een blender en mix deze tot een romig geheel. Zet de dressing even in de koeling zodat het straks lekker fris is voor bij je salade.
  2. Masseer de boerenkool een paar minuten in met wat olijfolie, citroensap en zeezout, totdat de blaadjes zacht geworden zijn en de boerenkool zijn bittere smaak heeft verloren. 
  3. Bak de Stegeman Spinazieburger totdat hij een mooie krokante korst heeft en goed warm is. Snijd de burger daarna in reepjes.
  4. Snijd de lente-ui in ringen.
  5. Halveer de kommer en snijd één helft in schijfjes en schaaf de andere helft met een (kaas)schaaf in langwerpige dunne plakken. De dunne plakken rol je op (zoals op de afbeelding).
  6. Neem een saladekom en vul deze tot net over de helft met de boerenkool. Bedek de boerenkool vervolgens met de sojabonen, de reepjes spinazieburger, de schijfjes komkommer en de opgerolde plakjes komkommer.
  7. Garneer de salade tot slot met de lente-ui ringen en een beetje tuinkers. Eet smakelijk!

Ingrediƫnten

  • 2 Stegeman Spinazieburgers
  • 1 Komkommer
  • 4 stengels Lente-ui
  • ½ Boerenkool
  • 200 gram edamame sojabonen ongedopt uit  de vriezer of 75 gram kant-en-klaar gedopt
  • 2 handjes Tuinkers

Green Goddess dressing:

  • 1 handje Spinazie
  • Bosje Koriander
  • Bosje bieslook
  • ½ Avocado
  • Sap van een halve limoen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 el Griekse yoghurt
  • Snufje Zout en peper
  • Jalapeño naar smaak
Print het recept