Stegeman

Recept

Groene ‘avo’ Sandwich met spinazieburger

Groene ‘avo’ Sandwich met spinazieburger

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de dressing. Voeg alle ingrediënten voor de dressing uit het bovenstaande lijstje samen in een blender en mix deze totdat het een romig geheel is geworden. Zet de dressing tijdens de bereiding van de rest van het gerecht nog even in de koeling zodat deze lekker fris is voor bij je gerecht.
  2. Bak vervolgens de spinazieburgers totdat deze een mooie krokante korst hebben en goed warm zijn.
  3. Neem voor de eerste laag van de sandwich een snee brood en smeer deze in met dressing. Leg hier de eerste spinazieburger op en bedek deze vervolgens met wat plakjes avocado, een handje gesneden spitskool en radijskiemen. Sluit af met een tweede snee brood.
  4. Start de tweede sandwich laag opnieuw met wat dressing. Leg daar wat plakjes komkommer op, gevolgd door de tweede spinazieburger. Maak de laag af met opnieuw een handje spitskool en wat radijskiemen. Plaats de laatste snee brood erbovenop, snijd de sandwich doormidden en geniet van je lunch!

Ingrediënten

  • 2 Stegeman spinazieburgers
  • 6 Sneetjes volkorenbrood
  • ½ Avocado
  • Handvol spitskool
  • ½ Komkommer
  • Handvol Radijskiemen (pittige kiemgroente)

Dressing:

  • Handvol Spinazie
  • 2 Takjes Koriander
  • 3 Takjes bieslook
  • ½ Avocado
  • Sap van een halve limoen
  • 1 el Olijfolie
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 dl Griekse yoghurt
  • Zout en peper
  • Jalapeño
Print het recept