Stegeman

Recept

Pompoensoep met ambachtelijke Baton

Pompoensoep met ambachtelijke Baton

Bereidingswijze

Maak de prei schoon en snij in dunne ringen. Snij de pompoen in stukken. Schil de knoflookteen en hak het fijn. Doe boter in een pan met de knoflook, voeg de prei en pompoen toe en roer 3-4 minuten op matig vuur. Giet de groentebouillon op de groenten en laat het koken tot de pompoen zacht is. Pureer het geheel met de staafmixer en voeg dan de room toe. Laat nog even koken en breng de soep op smaak met zout, cayennepeper en sinaasappelsap. Verwarm de oven of grill voor op 200 graden. Rooster de sneetjes brood en druk ronde vormpjes van ongeveer 3 cm uit. Verspreid de geraspte kaas gelijkmatig over de cirkels brood. Leg de broodjes met kaas onder de grill zodat de kaas gaat smelten. Snijd de Stegeman ambachtelijke baton in plakjes en leg deze op de broodjes. Schep de soep in kommen en server met de kaas-baton broodjes. Eet smakelijk!

Ingrediƫnten

  • Stegeman ambachtelijke baton
  • 150 g prei
  • 300 g pompoen
  • 1 teen knoflook
  • 2 el boter
  • 300 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • Zout en cayennepeper
  • 1 el versgeperst sinaasappelsap
  • 2 sneetjes brood
  • 40 g geraspte kaas


 

Print het recept