Ingrediënten
Broodstengels met groene pestodip: 1 pak soepstengels, 2 eetlepels groene pesto, 200 gram roomkaas, handje basilicum.
Camembert uit de oven met geroosterd brood: 1 camembert met houten doosje, 1 stokbrood, 3 takjes rozemarijn, 1 handje walnoten.
Knoflook champignons in soya saus: 250 gram champignons, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels platte peterselie, 3 eetlepels sojasaus.
Olijf - mozzarella - worst spiesje: 165 gram groene olijven, 150 gram mozzarella bolletjes mini, 1 Stegeman droge worst peper, prikkertjes.
Crackers met paprika spread met ricotta: 1 pak Jos Poell flatbread vijgen & zaden, 1 rode paprika, 50 gram ricotta, 30 gram walnoten, 1 eetlepel honing.
Roomkaas balletjes met crumble van worst: 1 pak zoute sticks, 40 gram Stegeman droge worst fijn gesneden, 150 gram roomkaas, 150 gram mascarpone, bieslook (fijn gehakt).
Bereidingswijze
- Broodstengels met groene pestodip: Hak de basilicumblaadjes fijn. Meng de roomkaas met de groene pesto en fijngehakte basilicum. Verdeel de dip over schaaltjes en serveer met de soepstengels.
- Camembert uit de oven met geroosterd brood: Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd inkepingen in de bovenkant van de camembert en vul met de takjes rozemarijn.
- Camembert uit de oven met geroosterd brood: Plaats de camembert 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is. Hak de walnoten grof en garneer de kaas met de walnoten. Serveer met stokbrood om in de kaas te dippen.
- Knoflook champignons in soya saus: Pel de knoflook en pers de teentjes uit. Hak de peterselie grof en meng met de knoflook en sojasaus. Bak de champignons 10 minuten in het soja mengsel tot deze zacht zijn. Garneer de gebakken champignons met peterselie.
- Olijf - mozzarella - worst spiesje: Snijd de droge worst in plakjes. Spies een plakje worst, een bolletje mini mozzarella en een olijf aan het prikkertje en serveer op de borrelplank.
- Crackers met paprika spread met ricotta: Halveer de rode paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes en bak 4 minuten in de pan. Hak de walnoten grof. Pureer de paprika blokjes samen met de walnoten, de honing en de ricotta.
- Crackers met paprika spread met ricotta: Breng op smaak met peper en zout. Serveer met crackers/toastjes of het flatbread.
- Roomkaas balletjes met crumble van worst: Meng de helft van de bieslook met de roomkaas en de mascarpone. Breng op smaak met peper en zout. Draai gelijke balletjes van het roomkaasmengsel. Snijd de worst in mini blokjes en bak kort in de pan tot deze krok
- Roomkaas balletjes met crumble van worst: Meng de krokante blokjes worst met de overige bieslook. Rol de roomkaasballetjes door de blokjes worst en bieslook zodat het rondom goed verdeeld. Prik in ieder balletje een zoute stick.

Droge worst Fuet
Ambachtelijke fuet
Ontdek de beste Fuet van Nederland, de Ambachtelijke Fuet van Stegeman! Een smaaksensatie die alleen de worstenmakers van Stegeman met hun jarenlange ervaring je kunnen bieden. Complexe volle smaken komen je tegemoet elke keer wanneer je deze Fuet proeft.