Picknick borrelplank

borrel diner

Wat is er fijner dan een picknick in het park bij een ondergaande zon. Met deze superpraktische & overheerlijke recepttips heb je alleen het weer niet in de hand.

Ingrediënten
Wraps met worst en groene pesto: 4 wraps, 80 gram Stegeman droge worst, 4 eetlepels groene pesto, 4 handjes rucola. Omeletcups met droge worst: 5 eieren, 40 gram Stegeman droge worst, 1 sjalot, 3 takjes peterselie, 100 gram rode paprika, mini muffin bakblik. Snackgroenten + feta doperwten dip: 150 gram diepvrieserwten (ontdooid), 150 gram feta, 3 takjes munt, 0,5 citroen, 500 gram snoepgroente mix (mini komkommer/tomaat/paprika’s). Bladerdeegpakketjes met brie en droge worst: 8 vellen bladerdeeg, 100 gram brie, 80 gram Stegeman droge worst, 1 ei. Belegd stokbrood met manchego en vijgenjam: 1 oer stokbrood, 3 verse vijgen, 300 gram manchego, 5 eetlepels vijgenjam, 0,5 bakje tuinkers. Ricotta met balsamico tomaatjes: 250 gram ricotta , 100 gram snoeptomaatjes mix (geel & rood), 2 eetlepels crema di balsamico.
Bereidingswijze
  1. Wraps met worst en groene pesto: Snijd de worst in reepjes. Verdeel de pesto, rucola en worst reepjes over de wraps. Rol de wraps op en snijd in rolletjes. Serveer eventueel met prikkertje om bij elkaar te houden.
  2. Omeletcups met droge worst: Snijd de worst in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot en hak de peterselie fijn. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd eerst in smalle reepjes en vervolgens in blokjes.
  3. Omeletcups met droge worst: Kluts de eieren en meng alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het eimengsel over de muffin tree en plaats de tree 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snackgroenten + feta doperwten dip: Snijd de snoepgroente mix in dunne reepjes. Hak de munt fijn en pureer samen met de feta, de erwten en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de groente reepjes met de feta- doperwten
  5. Bladerdeeg pakketjes met brie en droge worst: Snijd de worst in smalle reepjes en de brie in plakken. Snijd de bladerdeeg vellen diagonaal door en verdeel over ieder vel de brie en reepjes worst. Vouw pakketjes van het bladerdeeg.
  6. Bladerdeeg pakketjes met brie en droge worst: Kluts het ei en bestrijk de bladerdeeg pakketjes met het eimengsel. Verdeel de pakketjes over de bakplaat en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bak de pakketjes tot deze goudbruin zijn.
  7. Belegd stokbrood met manchego en vijgenjam: Snijd het stokbrood over de lengte door. Smeer het stokbrood in met vijgenjam en verdeel de manchego over het stokbrood. Snijd de vijgen in plakjes. Garneer met de plakjes verse vijg en tuinkers.
  8. Belegd stokbrood met manchego en vijgenjam: Laat het stokbrood heel en serveer op de borrelplank.
  9. Ricotta met balsamico tomaatjes: Plaats de ricotta als een torentje op een schotel. Halveer de snoeptomaatjes en verdeel speels om de ricotta. Garneer met de crema di balsamico.
08710765958066_STG_Fuet_Ambachtelijk
Droge worst Fuet
Ambachtelijke fuet

Ontdek de beste Fuet van Nederland, de Ambachtelijke Fuet van Stegeman! Een smaaksensatie die alleen de worstenmakers van Stegeman met hun jarenlange ervaring je kunnen bieden. Complexe volle smaken komen je tegemoet elke keer wanneer je deze Fuet proeft.

Inspiratie

Vegetarische recepten

Voeg inspiratie toe aan je dagelijkse recepten, hier vind je een selectie met de lekkerste vegetarische recepten! Liever worst? Check dan onze andere recepten.

Toon gerechten
Studio zilalila
Vega - Toasted club sandwich
lunch
Studio-Zilalila
Vega - Rainbow Sandwich met Mediterraans Broodbeleg
borrel lunch
Vega queasdilla bites
Vega - Quesadilla bites
borrel diner
Rainbow borrelplank
Vega - Rainbow borrelplank
borrel diner
Caprese
Vega - Zuurdesem Caprese
Vlees&Vega - Mexican fiësta borrelplank
Vlees&Vega - Mexican fiësta borrelplank
borrel diner
Low carb borrelpank
Low-carb borrelpank
borrel diner
Italiaans broodje
Italiaans broodje met Stegeman Omeletplakjes
omelet vegetarisch