Ingrediënten
Stegeman chorizo in plakjes
450 gram penne-pasta
1 ui, fijngesneden
1 rode paprika in blokjes
800 gr. tomatenblokjes uit blik
1 el zongedroogde tomatenpuree1 tl paprikapoeder
2 el fijngesneden bladpeterselie
3 el olijfolie
Zout en peper
Bereidingswijze
- Verhit 2 el olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de uisnippers circa 5 min. tot deze glazig zijn. Roer de rode paprika, de tomatenblokjes met sap, de tomatenpuree en het paprikapoeder erdoorheen en breng vervolgens het geheel aan de kook.
- Voeg de schijfjes Stegeman chorizo en gesneden peterselie toe. Breng het geheel vervolgens op smaak met peper en zout. Schep alles nog eens goed door en breng de inhoud van de pan aan de kook.
- Draai nu het vuur lager en laat alles zo’n 10-15 minuten door-sudderen.
- Breng ondertussen in een grote pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de pasta toe en breng de inhoud van de pan wederom aan de kook. Kook de pasta in 8-10 min beetgaar of volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de pasta vervolgens af.
- Stort de goed uitgelekte pasta in een voorverwarmde schaal en meng de rest van de olie erdoor. Roer als laatste de saus erdoor en zet de schaal op tafel. Eet smakelijk!
Droge worst Traditioneel (Classic)
Chorizo licht pittig
Er is veel moois te ontdekken in Stegeman Licht Pittige Chorizo. De verwarmende smaak van paprika, knoflook en peper. Maar in zijn pittige karakter schuilt nog veel meer moois: ver weg zelfs iets sappigs en fris.