Ingrediënten
Groene gazpacho van komkommer en avocado: 1 komkommer, 30 gram peterselie, 2 avocado’s, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 1 citroen (uitgeperst), 4 eetlepels olijfolie, 250 milliliter yoghurt, kleine glaasjes.
Mini taco’s met Stegeman kipcervelaat en avocadocreme: 4 wraps, 2 avocado’s, 10 gram koriander, 1 limoen, 200 gram Stegeman kipcervelaat, 150 milliliter crème fraîche, 1 rode ui.
Hummus met pita brood en knapperige groente: 200 gram kikkererwten (uitgelekt), 1 à 2 eetlepels olijfolie, 0,5 citroen (uitgeperst), 1 teentje knoflook, 1 theelepel chilivlokken, 4 pita broodjes, 0,5 komkommer, 1 winterpeen.
Tempe spiesjes met pindasaus: 1 blok tempé, 150 gram pindakaas, 200 milliliter water, 1 a 2 eetlepels ketjap manis, satéprikkers
Knapperige kikkererwten met tijm: 400 gram kikkererwten, 1 eetlepel gedroogde tijm, 1 eetlepel olijfolie.
Courgette frietjes met parmezaanse kaas: 2 courgettes, 2 eieren, snuf Cayenne peper, 1 eetlepel kerriepoeder, 3 eetlepels amandelmeel, 3 eetlepels
Bereidingswijze
- Groene gazpacho van komkommer en avocado: Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Pel en snipper de sjalotten en knoflook. Pers het knoflook teentje uit. Rasp de schil van een citroen en pers het sap uit. Snijd de komkommer in stukken en hak de peter
- Groene gazpacho van komkommer en avocado: Mix de komkommer, peterselie, sjalotten, knoflook, avocado’s en yoghurt met elkaar in een blender tot een egale massa. Voeg langzaam de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met fijngehakte pe
- Mini taco’s met Stegeman kipcervelaat en avocadocreme: Verwarm de oven voor op 180 graden. Druk met een ronde steker vormpjes uit de wraps. Vouw de wraps in een taco vorm en plaats tussen een muffinvorm zodat ze rechtop gebakken worden. Plaats in de voorv
- Mini taco’s met Stegeman kipcervelaat en avocadocreme: Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers het sap van een limoen uit, voeg de koriander toe en pureer samen met het vruchtvlees van de avocado’s en de crème f
- Hummus met pita brood en knapperige groente: Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de pita broodjes op een rooster en plaats 8 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd vervolgens de afgebakken pita broodjes in reepjes. Halveer de komkommer en verwijd
- Hummus met pita brood en knapperige groente: Pureer de kikkererwten, een teentje knoflook, chilivlokken, het sap van een citroen en de olijfolie tot een glad mengsel. Breng de humus op smaak met peper en zout. Verdeel de humus over schaaltjes en serveer m
- Tempé spiesjes met pindasaus: Snijd de tempé in blokjes van 2 x 2 centimeter. Spies de blokjes aan satéprikkers en bak in een pan goudbruin. Verwarm het water samen met de ketjap manis en de pindakaas in een steelpan. Roer tot er een egale saus ontstaat.
- Tempe spiesjes met pindasaus: Roer tot er een egale saus ontstaat. Serveer de tempé spiesjes met de pindasaus.
- Knapperige kikkererwten met tijm: Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog met een vel keukenpapier. Meng de kikkererwten met de olijfolie en gedroogd tijm.
- Knapperige kikkererwten met tijm: Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kikkererwten over de bakplaat en plaats 15 minuten in de voorverwarmde oven. Rooster tot ze knapperig zijn.
- Courgette frietjes met Parmezaanse kaas: Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwijder de uiteindes van de courgettes, snijd de courgette in 2 of 3 stukken.
- Courgette frietjes met Parmezaanse kaas: Snijd de stukken over de lengte in 3 repen en snijd er frietjes van. Rasp de Parmezaanse kaas en dep de courgettes droog.
- Courgette frietjes met Parmezaanse kaas: Kluts de eieren in een diep bord. Meng het amandelmeel, de Cayenne peper, de kerrie poeder en de geraspte Parmezaanse kaas. Wentel elk reepje courgette door het eimengsel en vervolgens door het amandelmeelmengsel.
- Courgette frietjes met Parmezaanse kaas: Verdeel de frietjes over de bakplaat en bak in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin.
Droge worst Traditioneel (Classic)
Cervelaat
Ontdek Stegeman Fijne Cervelaat. Gemaakt op de klassieke manier. De stukjes vlees zijn mooi fijn gemalen. Dat maakt ‘m zacht en rond. Evenwichtig, zoals goede cervelaat hoort te zijn.