Stegeman
Menu

Vrienden borrelplank

Borrel Diner

Niet meer urenlang sloven boven een warm fornuis voor dat dinertje met vrienden? Zet eens een aangeklede proeverij van borrelgerechten op tafel. Een garantie voor een gezellige en ontspannen avond.

ingrediënten
Feta-watermeloen cubes met balsamico creme: 200 g feta, 1/4 watermeloen, 10 gram basilicum, 3 el crema di balsamico, cocktailprikkers. Gepaneerde geitenkaasbolletjes: 200 gram zachte geitenkaas, 30 gram Stegeman Ambachtelijke worst Fuet, 95 gram pistachenoten. Mini tortilla-schuitjes met zure room en groene pepers: 100 gram tortillachips, 50 gram maïs, 30 gram Stegeman Ambachtelijke worst Fuet, 100 ml zure room, 3 stengels bosui, 1 jalapeño. Overjarige kaas met gegrilde druiven: 200 gram overjarige kaas, 250 gram blauwe pitloze druiven. Wortelsnacks met bietenhummus: 200 gram wortels, 150 gram kikkererwten, 2 voorgekookte bietjes, 1 teentje knoflook, 0,5 theelepel komijn, sap van een halve citroen.
bereidingswijze
  1. Feta-watermeloen cubes met balsamico creme: Snijd de watermeloen in gelijke plakken en vervolgens in blokjes. Snijd de feta in blokjes even groot als de watermeloen. Prik een blokje feta aan een prikker, een blaadje basilicum en eindig met watermeloen.
  2. Feta-watermeloen cubes met balsamico crème: Sprenkel de balsamico crème als laatste over de spiesjes.
  3. Gepaneerde geitenkaasbolletjes: Prak de geitenkaas tot een egale massa. Snijd de worst in kleine blokjes en meng met de geitenkaas. Pel de pistache nootjes en hak fijn. Draai balletjes van de geitenkaas en rol door de gehakte pistache nootjes.
  4. Mini tortilla-schuitjes met zure room en groene pepers: Snijd de worst in kleine blokjes. Hak de maïs, bosui en jalapeño fijn en meng met de worst. Verdeel de tortilla chips over de plank en schep op iedere tortilla een schepje zure room.
  5. Mini tortilla-schuitjes met zure room en groene pepers: Garneer met het maïs, bosui, worst en jalapeño mengsel.
  6. Overjarige kaas met gegrilde druiven: Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de druiventrossen over de bakplaat. Plaats in de voorverwarmde oven en bak 20-30 minuten.
  7. Overjarige kaas met gegrilde druiven: Brokkel de overjarige kaas in stukjes en leg op de plank met de gedroogde druiven.
  8. Wortelsnacks met bietenhummus: Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de bietjes in stukken. Pers het sap van de citroen, meng met de kikkererwten, bietjes, het citroensap, de knoflook en de komijn.
  9. Wortelsnacks met bietenhummus:Maal in een keukenmachine of pureer met een staafmixer tot een egaal mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de wortels en snijd in reepjes. Verdeel de bietenhummus in een schaaltje en serveer met de wortelreepjes.
Of je worst lust
Ambachtelijke fuet

Ontdek de beste Fuet van Nederland, de Ambachtelijke Fuet van Stegeman! Een smaaksensatie die alleen de worstenmakers van Stegeman met hun jarenlange ervaring je kunnen bieden. Complexe volle smaken komen je tegemoet elke keer wanneer je deze Fuet proeft.

inspiratie

Vegetarische recepten

Vegetarisch niet altijd lekker? Wacht maar. Hier zul je van smullen. Liever worst? Check dan onze andere recepten.

Toon gerechten
Vega - Toasted club sandwich
lunch
Vega - Zuurdesem Caprese
Vega - Rainbow Sandwich met Mediterraans Broodbeleg
Borrel Lunch
Vega - Fitness Wrap met Spinazieburger
Diner Lunch
Vega - Sweet Jack
lunch maaltijd
Vega - Linzensalade met paprika burger
lunch maaltijd
Vega - Spicy Halloumi Paprikaburger
Lunch maaltijd
Vega - Spicy taco met paprika burger
lunch maaltijd
Vega - Quesadilla bites
borrel diner
Vega - Rainbow borrelplank
borrel diner
Vlees&Vega - Mexican fiësta borrelplank
borrel diner
Low-carb borrelpank
borrel diner

Cookiebeleid

Onze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de toegankelijkheid te verbeteren, uw navigatie te personaliseren en te analyseren, en om advertenties weer te geven op basis van uw interesses. Als u doorgaat met surfen, gaan we ervan uit dat u het gebruik ervan accepteert. U kunt de instellingen wijzigen of meer informatie krijgen op Cookiebeleid

Accepteer
Weigeren